PEGArchitecture
Skip to main content

One Sixty Five | Peg Architects

CUSTOMER
UNDISCLOSED

LOCATION
Kitchener

SIZE
18,000 sf

STATUS
Complete 2020

For decades this building operated as a retail department store and was originally built as a cinema. The renovation revealed it’s layered past by exposing spaces, back to a brick and beam structure. The front façade is mix of original details and clean modern materials. This adaptive re-use project comprises retail at street level, and office space on levels above.

165 King Street Interior
Inside 165 Kings Street
165 King Street Exteiror
PEG One sixty five inside
PEG Inside

HillTop House | Peg Architects

CUSTOMER
PRIVATE

LOCATION
St. Agatha

SIZE
10,520 sf

STATUS
In construction

This project explored the unique relationship between form, materiality, and function. The white masses contain the more private and utilitarian functions of the home, while still providing floor to ceiling views from strategic cut-outs. These forms balance the expanse of glass and steel in the more public living spaces in the core of the home. Double height spaces in the foyer and living room maximize natural light and the feeling of connection to the outdoors. The residence sits high on a hill top, surrounded on three sides by dense forest and looks out to a horizon of rolling rural landscape. Clean lines and natural materials define this modern residence.

Hilltop House Exterior 2

Home Office | Peg Architects

CUSTOMER
Slotegraaf Construction Inc.

LOCATION
Cambridge

SIZE
12,000 sf

STATUS
Complete 2019

An office building for an award winning residential home builder and renovation company in Cambridge, Ontario. The front facade of a former industrial warehouse was renovated to showcase clean lines and contemporary materials. A new entrance canopy and storefront glazing welcome clients to the interior that features a showroom, boardroom, and studio style office space.

Style Park | Peg Architects

CUSTOMER
Blacks Point Development

LOCATION
Hamilton

SIZE
60,000 sf

STATUS
In Construction

Inspired by a boutique hotel aesthetic intersected with urban loft style office space, this adaptive re-use project continues the narratives from its past. Originally built by the Firth Brothers and more recently operated by Coppley suits, the building has always housed clothing manufacturing. The renovation restores the exterior fabric and inserts a completely new and modern interior, roof top terrace, and front entrance.